Arı HastalıklarıGenelVerimli ÜretimYeni Başlayanlar varroa ile mücadele

VARROA VE VARROA İLE FORMİK ASİT İLE MÜCADELE

VARROA VE VARROA İLE FORMİK ASİT İLE MÜCADELE: Varroa akarı Afrika üzerinden Avrupa’ya ve sonra tüm dünyaya yayılan arının ve larva lara’nın kanıyla beslenen bir canlıdır. Arıcılıkta gerektiği kadar mücadele edilmediği takdirde koloninin sönmesi ne kadar varan sonuçlarla karşılaşılır. Ne yazık ki arıcılar Ergin arının sırtındaki Ergin varroa ile mücadele etmektedirler, halbuki Ergin varroanın yumurta…

Yazıya Git
Arı Hastalıkları

Amerikan Yavru Çürüğü

Amerikan Yavru Çürüğü Amerikan yavru çürüğü arı hastalıkları içerisinde en tehlikeli ve en zararlı olanıdır. Dünyada ihbara esas tek hayvan hastalığıdır. Tespiti yapıldığında hastalıklı koloninin bulunduğu bölge 10 kilometre çapında ki alan  karantinaya alınması zorunluluğu vardır. Bunun sebebi ise hastalık çok süratli şekilde gelişi tüm bölgeye bulaştırma özelliğine sahip salgın bir hastalıktır. Amerikan yavru çürüğünün…

Yazıya Git
Arı Hastalıkları Nösema Serena Hastalığı

Nösena Hastalıkları ve Tedavisi

NÖSEMA HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ Nösema hastalığının 2 türü vardır. Birincisi Nösema Apis, ikincisi ise Nösema Serenadır. Nösema Apis arının kış aylarında kovan içerisinde devamlı bal tüketmesi,taze polenin olmaması ve soğuk havalarda uçuş yapamadığından kabızlık çekmesi ve daha sonra erken ilkbaharda taze polen ve nektara kavuşması ile birlikte ishal olur, bu süreç 3-4 gün sürer daha…

Yazıya Git
Yeni Başlayanlar

Koloni Yönetimi ve Arıyı Çalıştırma

KOLONİ YÖNETİMİ VE ARIYI ÇALIŞTIRMA: Koloniler genetik olarak öne doğru gelişim gösterir. Koloniler 3 çıta ise 4 çıtaya çıkmak daha sonra 5 çıtaya çıkmak ister, bu özelliğinden dolayı arıcıların uygulama yöntemi de bu yönde olmalıdır. Arı kolonisi kış aylarından sonraki süreçteki erken ilkbahar olarak adlandırılan dönemde hangi çıta da kıştan çıktıysa o çıta sayısına ilave…

Yazıya Git
Paket Arı Satışı

Paket Arı Satışı

Paket Arı Satın Almak İçin İletişime Geçin ! Anadolu Paket Arıcılık ve Türkiyede Paket Arıcılığın Önemi Türkiye, genel olarak farklı iklim ve doğa koşulları, milyonlarca arılı kovan sayısı, arazi yapısı, çok zengin bitki örtüsü ve bal arısı popülâsyonlarındaki genetik çeşitlilik bakımından çok büyük arıcılık potansiyeline sahip bir ülkedir. Arıcılık, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde…

Yazıya Git
Genel ana arı satışı

Anadolu Arısı Özellikleri

Anadolu arısı (Apis mellifera anatoliaca) Türkiye’deki en yaygın arı ırkıdır. Bu arı ırkı, kuzeydoğu ve güneydoğu bölgeleri hariç ülkenin orta kısımlarındaki yerli arı popülâsyonunu oluşturmaktadır. Bu arı ırkı doğu arılarının bir dalı olarak sınıflandırılmıştır. Son zamanlarda yapılan genetik çalışmalar, bu bal arısı ırkının Doğu Avrupa arılarının bir dalı olduğunu doğrulamıştır. Renk, verim, morfolojik, fizyolojik ve…

Yazıya Git
Genel

Sizlerden Gelenler

Merhabalar. Verdiğimiz hizmetlerden ötürü iş ortaklarımızdan geri bildirimler almak bizi mutlu ediyor. Bundan böyle tarafımıza yollanan görselleri ve her türlü medyaları bu başlık altında paylaşacağız. Bereketli, mutlu, huzurlu günler dilerim. Muzaffer MUTLU

Yazıya Git
Arı Hastalıkları

Nösema Hastalığı

Nosema Nedir Nasıl Geçer;   Nösema apis adı verilen hastalık arı hastalığıdır ve halk arasında adi ishal olarak bilinir. Hastalığa yakalanmış kolonilerde davranış değişimi ve hızlı yaşlanma görülür. Hastalığın kesin olarak tanınması için hasta arı midesinin makroskobik veya mikroskobik incelenmesi gerekir. Normalde saman rengi olan sağlam arı midesi hasta arıda katı, kirli ve beyaz renktedir.…

Yazıya Git
Arı Hastalıkları

Kireç Hastalığı

Arılarda Kireç Hastalığı Nedir? Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış olup siyahımsı, gri veya beyaz renktedirler. Hastalığın ilk dönemlerinde beyazlaşmış larvalar iki parmak arasında ezilebildiği halde ileri dönemde pirinç tanesi gibi sertleşerek arılar tarafından kovan önüne ve uçuş tahtası üzerine atılırlar. Hastalığın etmeni olan sporlar toprak altında ve…

Yazıya Git
Arı Hastalıkları

Adi İshal

İlkbaharda arıların faaliyete geçtiği sıralarda görülür. İshale yakalanmış arılar, koyu sarı, yapışkan, sulu ve pis kokulu bir pislik çıkarırlar. Uzun zaman içeride kapalı kalmak, arıları ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslemek, rutubet, soğuk veya kışın kovanlarda yeter derecede bal bulunmaması dolayısıyla arıların polenlerle beslenmeleri hastalığı meydana getiren başlıca nedenlerdir. Bu hastalık bulaşıcı ve mikrobik değildir. Mevsim…

Yazıya Git
Verimli Üretim

Arıcılıkta Su ve Sulamanın Önemi

Gerek arı sağlığı, gerekse arının verimliliğini arttıracak en önemli faktörlerden birisi sudur. Ekolojik sistemin en büyük kaynağı olan su hem verimli kaliteli üretimde hem de arılarımızın uzun ömürlü olmasında oldukça etkilidir. Bu yazımızda arılıkta arının su ihtiyacını karşılayacak takviye gıdalar içeren sistemimizden bahsetmek istiyoruz. Detayları videomuzda sorularınızı konu altına yazabilirsiniz.

Yazıya Git
Yeni Başlayanlar

Yeni Başlayanların Yaptıkları Hatalar

Arıcılığa yeni başlayan amatörlerin yaptıkları hatalarını bilmelerinde fayda vardır.Biraz nazari malumat edindikten sonra birkaç çerçeveli kovanla işe başlayanların dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar vardır.Bunlardan birkaçını özetleyelim. Fenni arıcılığın inceliklerini ve sırlarını iyice öğrenmeden hemen kovan sayılarını arttırmaya çalışırlar .Kovan adedini arttıracağım derken de tatbikatta öğrenmeleri gereken birçok hususlar üzerinde durmazlar.Arıcılık her şeyden evvel arıcılık…

Yazıya Git